Mijn Werkwijze

Bijles wiskunde & rekenen en huiswerkbegeleiding zijn bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

De lessen vinden plaats bij mij thuis of online. Leerlingen hebben één of twee keer per week les, op een vaste dag en een vaste tijd. In overleg kan daarvan afgeweken worden.

Vóór de eerste les wordt een intakegesprek (gratis) gepland waar ook eventueel een ouder mag aansluiten . Tijdens het intakegesprek worden de wensen en de mogelijkheden besproken. Waar ben je goed in? Waar loop je juist vast? Op welke manier leer je? Samen bekijken we de situatie en de (onderwijs)behoeftes. Afhankelijk van de doelen die behaald moeten worden en maken we een plan van aanpak. Op deze manier wordt duidelijk wat er nodig is om het leren weer op gang te brengen. Samen gaan we aan de slag! Er vindt regelmatig contact plaats over de voortgang en ouders hebben de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen. 

Als de les begint krijgt de leerling bij binnenkomst iets te drinken en wat lekkers om energie te krijgen en voor de gezelligheid. Vervolgens kan hij/zij zijn/haar verhaal kwijt om even bij te komen van de dag. Daarna gaan we samen serieus aan de slag! Dit is een belangrijk ritueel die ik heb ingesteld na mijn jarenlange ervaring van bijlessen; kinderen zijn meestal druk van binnen-/buitenschoolse activiteiten en ze hebben vaak de behoefte om bij te komen en in de lesmodus te komen. Bovendien, bouw ik op deze manier een goede band met de leerling, als we een woordje doen vóór de les. 

Het uiterlijk doel is dat je kind door mijn begeleiding passende leervaardigheden ontwikkelt die hem/haar in staat stellen om te laten zien wat je kunt.

Delen mag!